• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Anastasia Toma și Claudia Chiper: Mereu găsim idei cum să petrecem timpul liber

17 mai 2020 de Ion Buga
Anastasia Toma și Claudia Chiper

 

Jucătoarele naționalei feminine a Moldovei, Anastasia Toma și Claudia Chiper sunt departe de casă în această perioadă dificilă. Ele se află în Cipru, acolo unde sunt legitimate la formația Pyrgos Limassol. Chiar dacă fotbalul este într-o vacanță forțată, Anastasia și Claudia recunosc că nu se plictisesc. Dar oricum cel mai mult își doresc să revină pe terenul de fotbal.

 

- Ce fac jucătoarele selecționatei, Anastasia și Claudia, în timpul carantinei? Vă este dor de fotbal?

Anastasia: Așa cum suntem împreună aici, ne este puțin mai ușor să trecem peste această perioadă dificilă. Mereu găsim idei cum să petrecem timpul liber.

Claudia: Dar să știți că ne este foarte dor de fotbal. Ne lipsește foarte mult!

 

- Care este situația pandemică în Cipru? Când veți reveni la antrenamente?

Anastasia: După unele discuții cu antrenorul, am înțeles că este incertă reluarea campionatului local. Oricum, sperăm că în curând vom reveni la antrenamente pentru a ne pregăti deja pentru sezonul viitor.

Claudia: Situația începe sa revină la normalitate, doar că încă mai sunt unele restricții. Ai voie să ieși afară doar dacă obții o permisiune, trebuie să porți mască dacă mergi la magazin. Mulți oameni se pare că deja au uitat ce înseamnă pandemie!

Anastasia: Ca și fiecare sportiv, facem exerciții individuale, alergăm și încercăm să nu mâncăm prea mult.

 

- Ce zic colegele de la naționala Moldovei? Coronavirusul a dat peste cap programul selecționatei Moldovei, mai ales meciurile cu Spania și Polonia din aprilie, care au fost amânate....

Anastasia: Desigur, comunicăm permanent și încercăm să ne susținem reciproc. Unele fete au rămas fără fotbal, altele abia au început campionatul. Ne pare rău că au fost amânate meciurile naționalei...

Claudia: Dar poate acest fapt va fi ca o provocare pentru noi. Să ne pregătim mai bine pentru a deveni mai puternice în următoarea perioadă.

 

- Sunteți departe de casă, de cei dragi...

Anastasia: Cu familia comunicăm în fiecare zi. Ne este dor de ce dragi. Vrem să venim acasă, dar înțelegem că nu o putem face acum. Ca fiecare mamă, tată, soră, frate, cei dragi mereu ne zic să avem grijă...

Claudia: Să respectăm măsurile de igienă, să purtăm măști. Să fim tari și avem puțină răbdare, căci totul se face spre bine nostru și celor din jur!