• Fii alături de Echipa Țării

LISTA INSTITUȚIILOR SPORTIVE CĂRORA LI SE PERMITE RELUAREA PROCESULUI DE ANTRENAMENT

07 iul 2020 de Sandu Grecu

În conformitate cu Hotărârea nr.13 din 27 mai 2020 a CNESP privind evoluția situației epidemiologice din Republica Moldova și conform Ordinului MECC nr.604 din 29 iunie 2020, ministrul Igor Șarov a emis astăzi un prin Ordin, care conține denumirile formațiunilor de fotbal cărora li s-a acceptat acreditarea pentru reluarea procesului de antrenament, în baza solicitărilor expediate de Federația Moldovenească de Fotbal.   

 

LISTA INSTITUȚIILOR SPORTIVE CĂRORA LI SE PERMITE RELUAREA PROCESULUI DE ANTRENAMENT 

(click)

 

Vă reamintim că în urma solicitării Nr.83 a Federației Moldovenești de Fotbal din 25 iunie curent, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică au permis reluarea antrenamentelor pentru cluburile/asociațiile sportive membre ale FMF (Diviziile valorice A și B, precum și cluburi/asociații de fotbal pentru copii și juniori) cu respectarea Instrucțiunii cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19, aprobată conform Hotărârii nr.13 din 27 mai 2020 a CNESP. 

 

Conform Hotărârii respective, Federația Moldovenească de Fotbal este împuternicită să prezinte lista cluburilor/asociațiilor sportive ale căror baze corespund normelor sanitar-epidemiologice de prevenire și combatere a infecției COVID-19.

 

În context, FMF vine REPETAT cu rugămintea către formațiunile de fotbal, care încă nu au reușit să expedieze solicitările către FMF, să estimeze capacitatea instituției sportive de a îndeplini următoarele instrucțiuni:  

 

1. Cerințele de ordin medical:

a) Îndeplinirea zilnică a Carnetului de evidență a stării sănătății a jucătorilor care participă la procesul de antrenament, cum ar fi tensiunea și temperatura, pentru depistarea simptomelor virusului COVID-19;

b) Asigurarea măsurilor de dezinfecție corespunzătoare în transport, vestiare, a echipamentului și a inventarului sportiv, precum și respectarea cu strictețe a igienei personale.

 

2. Cerințele de carantină în locurile desfășurării antrenamentelor:  

a) Asigurarea unui număr limitat al participanților;

b) Organizarea unui interval între antrenamente nu mai puțin de 1 oră astronomică.

 

3. Cerințele de carantină în procesul educațional:

a) Implementarea în procesul de antrenament a exercițiilor, cu păstrarea distanței minime de 2 metri între participanți;

b) Durata antrenamentului nu va depăși 75 de minute;

 

Totodată formațiunile sportive urmează să depună declarația pe proprie răspundere privind asumarea angajamentului implementării recomandărilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

 

Solicitările le așteptăm în continuare pe adresa de email fmf@fmf.md.

 

FMF aduce sincere felicitări formațiunile de fotbal, care au fost acreditate pentru reluarea procesului de antrenament. Suntem încrezători că acesta este un prim pas important spre reluarea activiății fotbalistice normale din țara noastră.  

 

Totodată, FMF aduce mulțumiri MECC și CNESP pentru deciziile care vin să susțină mișcarea fotbalistică din Republica Moldova. 

 

DOCUMENTE ANEXATE

LISTA INSTITUȚIILOR SPORTIVE CĂRORA LI SE PERMITE RELUAREA PROCESULUI DE ANTRENAMENT (7.07.2020)