• Fii alături de Echipa Țării

Adresare către toate formațiunile de fotbal din Moldova!

23 iul 2020 de Sandu Grecu

Pornind de la faptul că, Comisia Natională Extraordinară de Sănătate Publică a prelungit starea de urgență în sănătate publică prin infecția COVID-19 pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în condițiile în care meciurile de fotbal prevăd aglomerări de persoane, iar o mare parte dintre ele pot reprezenta nemijlocit grupul cu risc major pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, este extrem de important să fie respectate cu strictețe măsurile de sănătate publică în desfășurarea activităților de fotbal.

 

În acest context, Federația Moldovenească de Fotbal solicită respectuos administrației si personalului formațiunilor sportive angrenate în procesul de antrenament și în competițiile de fotbal organizate sub egida FMF, să asigure respectarea cu strictețe a Instrucțiunilor anti-Covid.

 

Scopul acestor măsuri extraordinare este de a nu admite răspândirea virusului printre participanții procesului fotbalistic și în societate.  

 

Chiar dacă NU s-a depistat niciun caz de COVID-19 în cadrul proceselor fotbalistice din Republica Moldova, FMF va înăspri verificarea respectării Instrucțiunilor anti-Covid de către participanții la evenimentele care sunt organizate sub egida Federației de fotbal.  

 

Nerespectarea Instrucțiunilor sau respectarea parțială a acestora va fi aspru sanționată.  

 

Ne bazăm, însă, pe responsabilitatea oamenilor de fotbal și suntem încrezători că împreună vom depăși cu bine această perioadă dificilă.