• Fii alături de Echipa Țării

FIFA publică primul manual despre influența și proprietatea terților

09 sep 2020 de Sandu Grecu

În conformitate cu angajamentul său de a promova o mai mare transparență a activităților sale interne principale, FIFA a publicat astăzi „Manualul privind„ TPI ”și„ TPO ”în acordurile de fotbal”.

 

Acest manual a fost elaborat cu obiectivul principal de a informa părțile interesate din fotbal și publicul larg despre modul în care FIFA interpretează și aplică articolele din Regulamentul privind statutul și transferul jucătorilor (RSTP).

 

Manualul prezintă o explorare aprofundată a sferei de aplicare a prevederilor, a cadrului de reglementare și a jurisprudenței FIFA și CAS referitoare la TPI și TPO, inclusiv o analiză statistică cuprinzătoare.

 

Important, manualul include, de asemenea, secțiuni dedicate care conțin recomandări practice pentru părțile interesate (în special cluburile) atunci când negociază contractele de angajare și transfer, pentru a evita încălcările RSTP.

 

Publicarea manualului este, așadar, nu numai foarte benefică pentru cluburi, ci oferă, de asemenea, tuturor părților interesate, inclusiv publicului larg, o înțelegere mai clară a acestui subiect important și complex.

 

Pe videoclip explicativ este disponibil și manualul poate fi descărcat aici și este accesibil și pe legal.fifa.com .