• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 9 în cifre

14 sep 2020 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 18 goluri (gazdele și oaspeții – câte 9), în mediu – 3,6 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 128 goluri (gazdele – 82, oaspeţii – 46), în mediu - 2,84 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câştigat două meciuri, iar oaspeții - trei. De la începutul campionatului s-au jucat 45 de meciuri. Gazdele au câştigat 24 partide, oaspeţii – 16, iar alte 5 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*În două etape consecutiv nu au fost înregistrate rezultate de egalitate. Ultima remiză a fost consemnată în partida FC Dinamo-Auto - FC Zimbru 1-1 (etapa 7).

 

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocurile Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4) și Dinamo-Auto - Codru (etapa 9).

 

*În această etapă au fost acordate trei penalty-uri, unul fiind ratat de Frank Castaneda (Sheriff). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 16 lovituri de pedeapsă, patru dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 20 de cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 176 de cartonaşe galbene, 24 dintre care jucătorilor echipelor Codru și Milsami.

 

*În această etapă nu au fost acordate cartonașe roşii. De la începutul campionatului au fost acordate șapte cartonaşe roşii, trei dintre care pentru Dacia Buiucani.

 

*Vladimir Ambros (Petrocub) și Frank Castaneda (Sheriff) conduc în clasamentul golgheterilor cu câte 7 reușite. Ei sunt urmați de Sergiu Platica (Petrocub) cu 6 goluri, Anatole Abang (Sheriff) și Roman Volkau (Sf.Gheorghe), ambii cu câte 5 goluri. 

 

*Cel mai bun atac (26 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (37).

 

*Codru a suferit a noua înfrângere consecutivă, cinci dintre care cu rezultate categorice. Formația din Lozova este singura fără puncte acumulate în actuala stagiune.

 

*Sheriff este neînvinsă în Divizia Națională de 30 de meciuri. Ultima dată echipa tiraspoleană a cedat pe 26 aprilie 2019 (0-1 cu Petrocub). 

 

*Milsami obține a patra victorie consecutivă, în timp ce Dacia Buiucani a suferit al treilea eșec la rând. 

Foto: Vadim CAFTANAT