• Fii alături de Echipa Țării

Proiectul Fotbal în Școli, apreciat de învățătorii din întreaga țară

24 sep 2020 de Ion Buga

Proiectul-pilot “Fotbal în Școli”, inițiat de FMF în colaborare cu Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, este implementat cu succes în tot mai multe instituții de învățământ din țară. Orele de fotbal în cadrul lecțiilor de educație fizică sunt desfășurate de profesori instruiți în cadrul cursurilor organizate de Federația Moldovenească de Fotbal. Mai mult ca atât, fiecare cadru didactic implicat în proiect a primit câte un set de inventar sportiv pentru buna desfășurare a lecțiilor (10 mingi, 20 copete, 10 bavete de joc, scăriță, pompă de mână și ghid de implementare a curriculumului). 

 

"Elementele tehnice demonstrate în cadrul acestor cursuri le-am folosit și anul trecut la lecțiile cu elevii claselor mai mari. Acum, îi îndrumăm pe cei din clasele întîi. Cursurile de instruire, de asemenea, au oferit profesorilor mai multe recomandări metodice privind planificarea eficientă a lecțiilor de educație fizică, pe termen scurt sau lung" 

a declarat pentru fmf.md, Svetlana Ghețiu, învățătoare la Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir din orașul Cahul.

 

În această perioadă pandemică, învățătorii de educație fizică au grijă ca lecțiile de fotbal să fie desfășurate cu respectarea instrucțiunilor privind măsurile de prevenire a infecției COVID 19. 

 

"Desfășurăm lecțiile în aer liber, cu respectarea distanței între elevi. Inventarul folosit este mereu dezinfectat. Deja ne-am adaptat noilor cerințe și continuăm să exersăm cu copiii, în special modul de conducere și pasare a balonului. Punem accent pe dezvoltarea membrelor inferioare, inclusiv săriturile" 

a mai adăugat Svetlana Ghețiu.

 

Copiii se arată încântați de posibilitatea de a practica fotbalul. 

 

"Elevii mei deja se descurcă din ce în ce mai bine în timpul exercițiilor cu mingea. Așteptăm cu nerăbdare să jucăm fotbal, în măsura posibilităților, și cu alți colegi din proiect" 

a conchis Svetlana Ghețiu.

 

În proiectul-pilot “Educația fizică prin fotbal” sunt implicați deja circa 300 de profesori instruiți și peste 15.000 de copii de la 170 de școli din Republica Moldova, care au semnat acorduri de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal.