• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 15 în cifre

22 oct 2020 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 13 goluri (gazdele - 6, iar oaspeții - 7), în mediu – 2,6 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 207 goluri (gazdele – 126, oaspeţii – 81), în mediu - 2,79 goluri pe meci.


*Mijlocașul echipei Sf.Gheorghe, Eugeniu Slivca, a marcat golul cu numărul 200 al actualei ediții de campionat. Evenimentul a avut loc în minutul 78 al meciului cu FC Florești. 
Primul gol al campionatului a fost înscris de către apărătorul al echipei Dinamo-Auto, Dmytro Nagiiev. Ulterior, Anatole Bertrand Abang, fostul jucător al Sheriffului a reușit al 50-lea gol, în timp ce Sergiu Nazar de la Milsami s-a remarcat cu golul 100 și 150.

 

*Gazdele au câştigat două meciuri, iar oaspeții altele trei. De la începutul campionatului s-au jucat 74 de meciuri. Gazdele au câştigat 35 partide, oaspeţii – 26, iar alte 13 meciuri s-au terminat nedecis.

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocurile Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4) și Dinamo-Auto - Codru 7-0 (etapa 9).

 

*În această etapă au fost acordate două penalty-uri, unul dintre care a fost ratat de Alexanxdru Suvorov (Sf.Gheorghe). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 26 lovituri de pedeapsă, șapte dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 12 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 299 cartonaşe galbene, 43 dintre care jucătorilor echipei Codru.

 

*În această etapă a fost acordat un cartonaș roşu - Oleksandr Masalov (Dinamo-Auto). De la începutul campionatului au fost acordate 13 cartonaşe roşii, patru dintre care pentru Dacia-Buiucani.

 

*Frank Castaneda (Sheriff) rămâne lider în clasamentul golgheterilor cu 11 reușite. El este urmat de jucătorul Petrocubului, Vladimir Ambros, cu 9 goluri. Un alt fotbalist de la formația hînceșteană, Sergiu Platica, și Maxim Mihaliov (Dinamo-Auto) au marcat câte 7 goluri.

 

*Cel mai bun atac (41 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (53). Cele mai puține goluri (7) au fost marcate de Codru Lozova.

 

*Codru a suferit a 13-a înfrângere în campionat, dintre care șapte din ele cu scoruri categorice.

 

*Sheriff a obținut a 14-a victorie consecutivă, 6 dintre care au fost categorice. Trei partide s-au încheiat cu scorul de 6-0 în favoarea tiraspolenilor.

 

*Sheriff este neînvinsă în Divizia Națională de 35 de meciuri. Ultima dată echipa tiraspoleană a cedat pe 26 aprilie 2019 (0-1 cu Petrocub). 

 

*Sf.Gheorghe este neîvinsă în ultimele 7 partide, iar Petrocub - în ultimele 5. 

 

*Dinamo-Auto nu a mai câștigat de 5 meciuri, iar Speranța - de 4.

Foto: Xenia SILCENCO