• Fii alături de Echipa Țării

Secretarul de Stat, Ion Gheorghiu: ”Oamenii sunt încântați de proiectul Fotbal în școli”

06 noi 2020 de Sandu Grecu

În cadrul emisiunii ”Ora MECC” moderată de Mihai Burciu, secretarul de Stat Ivan Gheorghiu a vorbit în termeni elogioși despre activitatea Federației Moldovenești de Fotbal.  

 

”FMF ne-a ajutat foarte mult în acest an. O federație foarte potentă, cu un potențial foarte mare, care se află sub o umbrelă externă foarte puternică, venită de la UEFA și FIFA. Federația de fotbal a reacționat foarte operativ la cerințele internaționale de sănătate publică și a reușit să elaboreze protocoale ferme de reluare a competițiilor...

A fost un proiect-pilot. Eu cu colegii am fost la toate meciurile de reluare a campionatului Moldovei la fotbal, la semifinalele și finala Cupei. Am acumulat și noi ceva experiență, careva practici, pe care ulterior le-am transmis și altor federații.

FMF ne-a ajutat foarte mult să reluăm competițiile. Ne-a ajutat informațional, etc. Astfel am putut să implementăm planul nostru prin intermediul FMF”, 

a declarat Ivan Gheorghiu.

 

Secretarul de stat a mai menționat importanța construcției Arenei de fotbal pe plajă, care, potrivit responsabilului de sport de la Guvern, va contribui la dezvoltarea mai multor probe sportive, cum ar fi volei pe plajă, rugby pe plajă, lupte pe plajă, etc.

 

În altă ordine de idei, Ivan Gheorghiu a subliniat importanța proiectului ”Fotbal în școli” și rolul acestuia în procesul educativ din țară.  

 

”Datorită colaborării foarte eficace cu FMF avem deja rezultate, care ne permit să facem o analiză a proiectului. Am adoptat un curriculum, care prevede ore de fotbal pentru clasele primare și clase specializate de fotbal în gimnazii.  

Impactul acestui proiect este extraordinar! Am vorbit cu mulți profesori, cu mulți părinți, cu copii care sunt încântați de acest proiect. O spun cu fermitate: este proiect foarte reușit!”, 

a concluzionat secretarul de Stat.