• Fii alături de Echipa Țării

Comitetele FMF

Veaceslav Maximov, la 55 de ani

24 mai 2021 de Reporter FMF

Fondatorul și președintele clubului de fotbal Real Succes Chișinău, membrul Comitetului Executiv al FMF, Veaceslav Maximov, a împlinit vârsta de 55 de ani! 

 

În această zi deosebită vă mulțumim că sunteți alături de fotbalul moldovenesc și ne ajutați să îl promovăm și să-l dezvoltăm. 

 

Cu ocazia jubileului, Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii societăți fotbalistice, îi urează omagiatului sincere urări de sănătate şi fericire, viață lungă alături de cei dragi, realizări frumoase și numai lucruri deosebite pentru dezvoltarea fotbalului din țara noastră!

 

La mulți ani! 

 

Veaceslav Maximov s-a născut la 24 mai 1966, în satul Hîrtopul Mare, raionul Criuleni.

 

De la vârsta de 7 ani înțelege că pasiunea sa este fotbalul, atunci când este adus de un prieten la stadionul școlii. Ulterior își asumă responsabilitatea de a fi organizatorul tuturor meciurilor din satul său natal.

 

După absolvirea școlii din sat, este admis la Colegiul de Educație Fizică și Sport, unde se regăsește în componența echipei colegiului, avându-i colegi pe Vasile Mocanu, Valeriu Căpățînă, Vasile Căpățînă, Victor Botezatu.

 

Își continuă studiile la Universitatea de Stat din Moldova, facultatea de drept. La fel ca și în anii de colegiu, făcea parte din echipa de bază a instituției de învățământ, dar în același timp evolua și pentru echipele satelor Drăsliceni și Cojușna. Tot în anii de studenție, fiind într-o deplasare în Germania, întâmplător ajunge la antrenamentul unei echipe de fotbal din liga a 4-a a Germaniei. Fiind impresionat, înțelege că este posibilă dezvoltarea fotbalului la un nivel înalt, având la dispoziție doar elementele strict necesare procesului de pregătire a sportivilor. Astfel, apare ideea de a fonda un club de fotbal acasă. 

 

În anul 2002 fondează clubul Real Succes Chișinău, începând căutarea talentelor prin mai multe regiuni, oferindu-le în schimb oportunitatea de a-și dezvolta talentul. Zece ani mai târziu, odată cu instalarea noului teren cu suprafață artificială de mărimi standarde, au fost create mai multe grupe de vârste pentru copii și juniori, astfel începând un nou capitol în dezvoltarea clubului.

 

Veaceslav Maximov a mai jucat la clubul de fotbal Constructorul Chișinău (ulterior FC Agro), fiind discipolul lui Petru Efros.

 

În anul 2013 devine membru al Comitetului Executiv al FMF, funcție pe care o deține și în prezent. De asemenea, este președintele Comitetului FMF pentru Statutul și Transferul Jucătorilor.

Text de Vlad DUMITRAȘCU