• Fii alături de Echipa Țării

Nistru, calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor de fotbal pe plajă

15 iul 2021 de Ion Buga

Nistru Chișinău s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal pe plajă - Euro Winners Cup, competiție găzduită de stațiunea Nazaré, Portugalia.

 

În primul meci din faza play-off, fotbaliștii moldoveni au trecut de Napoli Patron (Grecia) cu scorul de 4-0. Golurile au fost marcate Mikita Chaikouski (minutele 6 și 23), Nicolae Ignat (20) și Constantin Gurjui (29).

 

În optimi, Nistru va întâlni mâine, 16 iulie, învingătoarea partidei dintre ACD O Sótão (Portugalia) și New Team  Brus (Belarus).

 

Anterior, elevii lui Ruslan Pernai au câștigat grupa preliminară, unde au obținut numai victorii cu New Team Brus (Belarus), scor 4-1, Rostock (Germania), scor 3-1, și Bemannia FC (Elveția), scor 5-4.

 

În actuala ediție Euro Winners Cup, țara noastră a mai fost reprezentată de formația Djoker, care însă a suferit trei înfrângeri în grupa A și nu a reușit calificarea în faza eliminatorie.

 

Participarea ambelor echipe la turneul din Portugalia este posibilă grație suportului financiar acordat de Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Asociația de Fotbal pe Plajă din Moldova. Este al doilea an consecutiv, când Moldova are 2 echipe în cea mai importantă competiție intercluburi la fotbal pe plajă.

 

Foto: facebook.com/bscnistru