• Fii alături de Echipa Țării

Maxim Mihaliov: Pasiunea și dragostea față de fotbal mă motivează să joc în continuare

19 iul 2021 de Maria Teeşanu
Foto: dinamo-auto.com

Eroul săptămânii în Divizia Națională este mijlocașul Maxim Mihaliov. Căpitanul echipei Dinamo-Auto a reușit performanța de a juca meciul cu numărul 400 în eșalonul superior al fotbalului moldovenesc, fiind al doilea într-un clasament all-time. Siteul FMF vă prezintă un interviu cu protagonistul Maxim Mihaliov. Cu această ocazie desebită, Maxim a dezvăluit amatorilor fotbalului despre planurile sale pe viitor, precum și a oferit unele sfaturi tinerilor sportivi.

- 400 de meciuri în Divizia Națională. Ce semnificație are acest număr impresionant pentru Dvs.?
- 400 este un rezultat bun pentru mine, dar voi depune efort căci consider că este loc pentru mai mult.

 

- V-ați gândit vreodată că puteți intra în istoria fotbalului autohton, devenind jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate în Divizia Națională? În general, duceți o evidență a acestor statistici?
- Desigur, acest lucru intră în lista planurilor mele pentru viitorul apropiat. Să știți că în ultimul timp chiar am început să urmăresc propria statistică, deși până acum nu prea am făcut-o.

 

- Mulți suporteri cu siguranță sunt curioși să afle care din cele 400 meciuri a fost cel mai memorabil?
- Nu cred că aș putea evidenția un meci sau altul. Toate sunt speciale și memorabile pentru mine.
 

- Cine v-a felicitat cu meciul jubiliar și cum ați sărbătorit acest eveniment?
- Familia și cei apropiați m-au felicitat cu această ocazie specială. Ne-am adunat împreună pentru a sărbători într-o atmosferă de familie.

 

- Care sunt planurile personale pentru următorii ani?
- Pentru următorii ani ne-am propus împreună cu echipa chiar să luptăm pentru primul loc în campionatul Diviziei Naționale. După, mi-aș dori să devin antrenor și să mă dezvolt în acest domeniu.
 

- În ultimii ani aveți o evoluție constantă pe terenul de fotbal. Mulți microbiști apreciază golurile spectaculoase sau pasele decisive pentru coechiperi. Ce vă motivează să jucați atât timp la cel mai înalt nivel?
- Pasiunea și dragostea față de fotbal mă motivează să joc în continuare.

 

- În ziua de astăzi, tot mai mulți fotbaliști nu atrag o mare atenție vârstei. Poate doriți să urmați exemplul lui Zlatan Ibrahimovici sau Cristiano Ronaldo?
- Doar dacă prin golurile marcate (zâmbește).
 

- Ați menționat că vreți să deveniți antrenor...
- Când voi vedea că este timpul să fac loc pentru tânăra generație, voi oferi această posibilitate cu mult drag. Dar atât timp cât tinerii încă trebuie să demonstreze că pot aduce beneficii pe terenul de fotbal, eu voi continua să joc.
 

- Aveți o experiență foarte bogată, cu meciuri atât la nivel de club, cât și la echipa națională a Moldovei. Ce sfat le-ați da jucătorilor tineri care vin din urmă?
- I-aș sfătui pe tineri să lucreze mai mult pe terenul de fotbal și să nu fie primii care pleacă de la antrenament.

Foto: Vadim CAFTANAT