• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Moldova se califică în premieră în semifinalele Campionatului European, după victoria cu Bulgaria 3-1. Bravo, tricolori!

30 iul 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

Echipa Națională a Moldovei a obținut a doua victorie consecutivă la turneul final al Campionatului European de fotbal pe plajă grupa B, după 6-0 cu Slovacia și s-a calificat în semifinalele competiției, care se desfășoară în aceste zile la Chișinău. Este pentru prima dată când Moldova ajunge în această fază a competiției din istoria participării țării noastre în turneele de fotbal pe plajă. 

 

În semifinala europenelor Naționala Moldovei va întâlni Cehia. Partida se va disputa sâmbătă, 31 iulie, de la ora 18.30, pe Arena din parcul La Izvor al capitalei. Invităm toți amatorii de fotbal să susținem tricolorii din tribunele stadionului construit de FMF. Intrarea la meci este liberă. 

 

Câștigătoarea Campionatului European, grupa B, va accede în elita fotbalului de plajă continental și va obține dreptul de a participa în cele mai importante competiții de fotbal pe plajă din lume. Turneul de la Chișinău este transmis de televiziuni din peste 50 de țări. 

 

Moldova - Bulgaria 3-1
Au marcat: Grigore Cojocari (minutul 9 - repriza 1), Andrei Negara (11-2), Dumitru Graur (9-2), respectiv Kostadin Merazchiev (3-2) 


30 iulie. Arena fotbal pe plajă. Chișinău
Arbitru: Ozcan Sultanoglu (Turcia)
Al doilea arbitru: Matthieu Dor (Franța)
Al treilea arbitru: Laurynas Arzuolaitis (Lituania)
Timekeeper: Roman Borisov (Rusia)


Moldova: 12.Ruslan Istrati, 3.Grigore Cojocari, 5.Andrei Negara, 8.Dumitru Graur, 15.Leonid Podlesnov
Rezerve: 1.Alexei Capsamun, 4.Alexandr Arefiev, 6.Valeriu Gurgurov, 7.Stanislav Pușcă, 9.Constantin Gurjui, 11.Nicolae Ignat, 13.Alexandru Eremia 
Antrenor: Ruslan Pernai

Bulgaria: 1.Kostadin Ivanov, 5.Zhivko Parashkevov, 8.Martin Nestorov, 9.Filip Filipov, 10.Tseno Lozanov
Rezerve: 12.Radosvet Hristov, 2.Georgi Tuzakov, 3.Radoslav Vlashev, 4.Stanko Yovchev, 6.Tsvetelin Nedev, 7.Martin Nedkov, 11.Kostadin Merazchiev
Antrenor: Georgi Savov