• Fii alături de Echipa Țării

Ședința de lucru la Primăria Chișinău: Implementarea Proiectului „Fotbal în școli”

11 aug 2021 de Reporter FMF
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au elaborat și implementat în anul 2019 Proiectul pilot „Fotbal în școli”. Circa 200 de școli din toată republica s-au alăturat la prima etapă a acestui proiect, ”Lecții de fotbal în școli”, care face parte din Strategia de dezvoltare a FMF.  

 

În 2020, FMF alături de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a reușit lansarea etapei a doua a proiectului, cu denumirea ”Clase specializate de fotbal”, care prevede deschiderea claselor de fotbal mixte (fete și băieți) pentru vârsta gimnazială și care a cuprins șase instituții de învăţământ secundar, ciclul II din municipiu Chișinău (IPLT „Gaudeamus”,  IPLT „Mihai Viteazu”,  IPLT „Nicolae Iorga”,  LT „George Călinescu”, LT „Nicolae Gogol” și IPLT „Liviu Deleanu”).

În scopul evaluării progresului lucrărilor de construcție a terenurilor sportive cu gazon artificial, deschiderea claselor specializate de fotbal, astăzi 11 august 2021, Andrei PAVALOI, șef adjunct  DGETS, a convocat ședința de lucru cu directorii instituțiilor de învățământ. La activitate a fost prezent Președintele FMF, Leonid Oleinicenco.

 

Subiectele discutate în cadrul ședinței:

  • Problemele parvenite în perioada efectuării lucrărilor de reabilitare a terenurilor de fotbal;
  • Monitorizarea și evaluarea terenurilor de fotbal din cele 6 instituții de învățământ primar secundar.

 

Vă reamintim, FMF participă activ la reconstrucția capitală a terenurilor de fotbal din cadrul școlilor respective prin donarea gazonului sintetic și amenajarea lui.   

La moment pe teritoriul instituțiilor de învățământ sunt efectuate lucrări de reamenajare-reconstrucție a pistelor de alergări, a terenului de jocuri sportive pentru cei mici și montarea gardului de protecție. Totodată, au fost coordonate Planurile individuale ce includ disciplina „Fotbal” la profilul Sport. Astfel au fost solicitate de către directorii instituțiilor de învăţământ, pentru disciplina Fotbal, câte 10 ore săptămânal pentru elevii claselor a V-a și a VI-a şi 12 ore săptămânal pentru elevii claselor a VIII-a.

 

Respectiv, deja din anul de studii care vine, copiii din școlile participante în Proiect vor putea fi înscriși în clase de fotbal. Asta înseamnă că mulți dintre copiii talentați, care nu au posibilitate să facă fotbal decât în timpul școlii, vor putea să-și realizeze visul grație Proiectului ”Fotbal în școli”.

 

Sursa: chisinauedu.md