• Fii alături de Echipa Țării

Iulian Bursuc, la 45 de ani

23 sep 2021 de Maria Teeşanu

Fostul internațional moldovean, Iulian Bursuc serbează astăzi a 45-a aniversare!

 

Federația Moldovenească de Fotbal îi urează din partea întregii comunități fotbalistice multă sănătate, fericire și prosperitate. 

 

La mulți ani !!!


În cariera de jucător, Iulian Bursuc a evoluat pe poziția de mijlocaș. El a debutat în fotbalul mare în 1992, la echipa Agro Chișinău. A urmat o perioadă bună la Constructorul Chișinău, în tricoul căreia a jucat 119 meciuri și a devenit campion național și deținător al Cupei Moldovei. Ulterior, în 2001, se transferă la Nistru Otaci, unde și-a mai trecut în palmares o victorie în Cupa R. Moldova.

 

Anul  2005 a devenit unul special pentru Iulian, întrucât pentru prima dată a evoluat în străinătate. Mijlocașul a fost legitimat în gruparea Aktobe Kazahstan, alături de care a câștigat campionatul acestei țări. Între anii 2006 și 2008 și-a continuat cariera în Lituania, la echipele Zalgiris și Tauras, după care a jucat în campionatul din Belarus la Savit.

De asemenea, moldoveanul a mai evoluat la formația Nasaf, Uzbekistan, unde a fost coleg cu fostul jucător al Daciei, fundașul Nicolae Mincev. În 2010 Bursuc se întoarce în Moldova. Timp de un an a jucat pentru Dacia Chișinău, cu care devine din nou campion al Moldovei și deținător al Supercupei. 

 

Următorii cinci ani îi petrece la Sf.Gheorghe Suruceni, acolo unde l-a avut coechipier chiar pe fiul său Andrei, în prezent jucător al echipei CSF Bălți.

 

După o scurtă pauză, în 2018 revine pe terenul de fotbal, fiind legitimat la FC Sireți, echipă cu care a evoluat timp de 3 sezoane în Diviziile B și A. 

 

Chiar și la această vârstă, Iulian participă activ în diferite competiții de amatori, veterani sau mini-fotbal.

 

Iulian Bursuc a fost jucător la selecționatele de seniori, juniori și tineret ale Moldovei. Pentru echipa Națională, Iulian a jucat 8 meciuri.