• Fii alături de Echipa Țării

Grădinița "Andrieș" din raionul Anenii Noi a dat start proiectului Playmakers

24 sep 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

Grădinița “Andrieș” din s. Țînțăreni r-ul Anenii Noi a demarat la începutul lunii septembrie activitățile din cadrul proiectului  UEFA Playmakers!
 

Fetițele de la grădinița “Andrieș” au participat deja la trei sesiuni de antrenament. Implicarea și entuziasmul educatorilor și copiilor au fost la cote înalte la fiecare activitate. Antrenamentele pe care le-au desfășurat la grădiniță au la bază povestea din filmul Incredibilii 2.
 

Sesiunele sunt conduse de Cristina Florea și Marcela Cracan, antrenori-educători a centrului Playmakers a grădiniței-creșă “Andrieș”.
 

Reamintim că toți instructorii instituțiilor înscrise în proiectul UEFA Playmakers au participat la cursurile de pregătire organizate de Federația Moldovenescă de Fotbal la CPSM din Vadul lui Vodă în perioada 5 și 6 iulie.

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcarea, jocul și renumitele în întreaga lume povestiri Disney. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății – în prezent, doar 16% conform raportului OMS.