• Fii alături de Echipa Țării

Elevii clasei de fotbal din Liceul ”Gogol” au primit echipament sportiv de la FMF

19 noi 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal continuă implementarea cu succes a celui mai mare proiect social-sportiv din țară - Fotbal în școli. Astăzi, elevii claselor specializate de fotbal din Liceul Teoretic "Nicolae Gogol" au primit câte un set de echipament sportiv din partea Federației Moldovenești de Fotbal și cadouri din partea partenerului Moldtelecom. La eveniment au participat managerul relațiilor cu publicul Moldtelecom, Tatiana Luchian, coordonatorul proiectului Fotbal în școli, Diana Bulgaru și profesorii instituției de învățământ.

Liceul Teoretic ”Nicolae Gogol” se află printre instituțiile care au semnat contract de colaborare cu FMF pentru formarea claselor specializate de fotbal. Colaborarea prevede că 30 de elevi din fiecare clasă beneficiază de 10 ore de fotbal saptămânal în cadrul disciplinei "Fotbal". 
 

Vă reamintim că la începutul săptămânii, FMF a donat primul set de echipament clasei de fotbal din Sipoteni, Călărași.


Proiectul implementat de FMF - ”Fotbal în școli” se extinde în toate regiunile Moldovei. Forul fotbalistic, datorită colaborării cu partenerii strategici, contribuie la îmbunătățirea calității educaționale a copiilor, amenajarea infrastructurii școlare, asigurarea igienei copiilor, alimentării, echipamentului, antrenamentelor gratuite și instruirea profesorilor. 

Toate instituțiile de învățământ din Republica Moldova care au întrunit condițiile minime stabilite de FMF și MECC pentru a participa în Proiectul ”Fotbal în Școli” - Clase Specializate au la bază curriculumul la disciplina sportivă de specializare: Fotbal, care a fost aprobat și votat unanim anul trecut de toți membrii Consiliului Național pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 

Proiectul ”Fotbal în Școli” - Clase specializate prevede crearea claselor pe baza solicitărilor din partea instituțiilor de învățământ. Din 1 septembrie 2020 fiecare instituție de învățământ participantă la Proiectul ”Fotbal în Școli” - Clase Specializate a primit din partea FMF un set de inventar sportiv (20 mingi, sac pentru mingi, 20 conuri și 40 copete și 15 bavete de joc) pentru organizarea și sporirea calității antrenamentelor, iar fiecare elev din clasa sportivă va primi câte un set de echipament care include: un rucsac, echipament de vară, iarnă și de prezentare. În cadrul proiectului este prevăzut și un curs de instruire pentru antrenorii din instituțiile de învățământ. Clasele specializate de fotbal vor urma un program special cu antrenamente mai intensive, de 2 ori pe zi, cu o alimentare corectă și nutritivă pe parcursul zilei. Clasele vor fi mixte, formate din 25-30 de copii.

În prezent, clase specializate de fotbal au fost deschise la Liceul Teoretic ”Ivan Vazov” din orașul Taraclia, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din comuna Sipoteni, raionul Călărași, Liceul Teoretic ”V.Moșcov” din orașul Ceadîr-Lunga, dar și la următoarele licee din capitală: IPLT „Gaudeamus”,  IPLT „Mihai Viteazu”,  IPLT „Nicolae Iorga”,  LT „George Călinescu”, LT „Nicolae Gogol” și IPLT „Liviu Deleanu”.