• Support National Team

Fotbal de Plajă (Naționale)

Naționala de fotbal pe plajă premiată de președintele Parlamentului

04 aug 2022 de Sandu Grecu
GALERIE

 

Jucătorii Naționalei Moldovei de fotbal pe plajă au fost premiați astăzi cu diplome de gradul I de către președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Premiile au fost oferite în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru rezultate remarcabile și contribuții substanțiale în dezvoltarea sportului din țara noastră. Naționala de fotbal pe plajă a câștigat săptămâna trecută turneul Euro Beach Soccer League, Divizia B și a devenit prima țară calificată la Jocurile Europene din 2023. Totodată, în premieră, reprezentativa Moldovei a obținut calificarea în elita fotbalului de plajă european, unde va evolua din sezonul următor.  

 

La ceremonia de astăzi au fost prezenți deputați în Parlamentul Republicii Moldova și reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal: președintele Leonid Oleinicenco, directorul tehnic Serghei Butelschi, directorul selecționatelor specializate Alexandru Golban, juristul Ion Poalelungi, dar și președintele Federației sportive de fotbal pe plajă, Eduard Crețu.

 

Diplome de gradul I ale Parlamentului Republicii Moldova au primit următorii componenți ai lotului național de fotbal pe plajă:  

 

Jucători: Ruslan Istrati, Grigore Cojocari, Dumitru Graur, Nicolae Ignat, Leonid Podlesnov, Alexei Capsamun, Artiom Turta, Alexandru Sîrghi, Andrei Negara, Eugeniu Borovschi, Andrei Florea, Alexandru Eremia.

Antrenor: Ruslan Pernai.

Staf Tehnic: Dazmir Djgarcava, Serghei Cerlat și Eugen Capcelea.

 

Președintele Parlamentului, Igor Grosu este un împătimit al fotbalului, fiind o prezență constantă în tribunele arenelor sportive din țară. Excelența sa a fost prezentă și la partida decisivă cu România din faza grupelor Campionatului European de la Chișinău, când Moldova a învins cu 3-0. După meci, președintele Legislativului a mers la vestiare, unde i-a felicitat pe jucătorii naționalei și le-a urat succes în continuare. Click pe VIDEO EXCLUSIV.