• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 19:00. Milsami - Zimbru

04 sep 2022 de Victor Daghi

 

Milsami - Zimbru

 

4 septembrie. Orhei, complexul sportiv raional 
Arbitru: Roman JITARI
Asistenți: Artur MACOVEI și Igor REABOCULI

Al 4-lea oficial: Iurii COVTUN

 

Milsami: 13.Victor BUGA, 4.Petru RACU, 5.Vadim DIJINARI, 8.Igor LAMBARSCHI, 11.Mamadou Harouna CAMARA, 14.Vitus AMOUGUI, 15.Radu GÎNSARI, 16.Alexandru ANTONIUC, 17.Alexandr BELOUSOV, 22.Sergiu ISTRATI, 23.Vadim BOLOHAN (c)
Rezerve: 31.Mihail CIOBAN, 3.Gabriel HOLBAN, 9.Sergiu NAZAR, 10.Gheorghe ANDRONIC, 19.Dan PÎSLA, 21.Vsevolod NIHAEV, 27.Valerii MACRIȚCHII, 30.Igor BONDARENCO
Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Zimbru: 1.Nikolaos GIANNAKOPOLOS, 3.Ștefan BURGHIU (c), 6.Vlad RĂILEANU, 8.Steve RUBANGUKA, 11.Eugeniu SIDORENCO, 18.Gheorghe ANTON, 19.Evgheni PLEȘCO, 22.Ilie DAMAȘCAN, 25.Veaceslav POSMAC, 26.Kenroy Kenoy CAMPBELL, 33.Nikolaos KARANIKAS
Rezerve: 12.Anatolii CHIRINCIUC, 35.Denis VORNIC, 9.Maxim MIHALIOV, 17.Tudor PAVALACHI, 20.Ivanilson Joaquim MONTEIRO MAGALHAES, 21.Rachid BALDE, 23.Amancio Jose PINTO FORTES, 28.Octavian BULAT
Antrenor: Lilian POPESCU

 

Milsami Orhei și Zimbru Chișinău se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, în ultimul meci al etapei a VI-a a Super Ligii. Partida de la complexul sportiv raional din Orhei va fi transmisă de platforma media ligatv.md.

 

În Divizia Națională, Milsami și Zimbru au disputat 42 de meciuri directe. 

 

Primul a avut loc pe 22 august 2009, la Chișinău, și s-a încheiat la egalitate 1-1. Alexandru Maximov a deschis scorul în minutul 50 pentru Viitorul (așa s-a numit formația orheiană în perioada 2005-2010), iar Radu Catan a stabilit scorul final în minutul 58.

 

În total, Milsami a obținut 23 de victorii, Zimbru - 11, iar alte opt partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil "vulturilor roșii": 49-33.

 

Clubul din Orhei a obținut 9 victorii și o remiză în ultimele 10 partide directe din Divizia Națională. Ultima dată “galben-verzii” au câștigat de la Milsami în campionat aproape 4 ani în urmă, mai exact pe 30 septembrie 2018. Echipa antrenată atunci de tehnicianul român Sorin-Dorel Colceag a învins la Chișinău cu 2-0, formația lui Veaceslav Rusnac. Golurile au fost marcate de francezul Joao Tiago Almeida Teixeira și Ilie Damașcan.

 

În Cupa Moldovei, Milsami și Zimbru s-au intâlnit de două ori.

 

Pe 23 mai 2018, cele două echipe s-au întâlnit în finala Cupei Moldovei. Învingătoarea s-a decis în prelungiri, când Maxim Antoniuc a reușit o “dublă” și a adus trofeul pentru Milsami.

 

Iar anul acesta, Milsami a învins Zimbru cu 3-0 în sferturile de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom, ediția 2021/22. Golurile formației orheiene au fost marcate de Sergiu Istrati, Igor Lambarschi și Mamadou Harouna Camara.

 

Ambele formații s-au duelat și în Cupa Federației 2020. Zimbru s-a impus categoric cu 5-0 prin golurile lui Ion Postica, Alexandru Vacarciuc, Nichita Murovanîi (dublă) și Boubacar Traore.

 

Milsami a fost învinsă de Sfîntul Gheorghe cu 3-2 în ultima etapă, în urma unui meci plin de dramatism, în care echipa lui Serghei Dubrovin a condus de două ori, cu 1-0 și 2-1.

 

Astfel, formația orheiană și-a întrerupt seria compusă din 8 meciuri fără înfrângere.

 

Milsami, cu 8 puncte, se clasează pe locul 3.

 

Fundașul Petru Racu are drept de joc în meciul de azi, după ce a fost suspendat în etapa trecută, pentru cartonașul roșu primit în meciul cu Dacia Buiucani.

 

De partea cealaltă, Zimbru a fost învinsă de Dacia Buiucani cu 4-3, într-un meci în care “dacii” câștigau la un moment dat cu 4-0. Formația chișinăuiană, cu 3 puncte, se clasează pe locul 7.

 

Golul marcat de “dacul” Vasile Bîtlan în minutul 62 s-a dovedit a fi al 750-lea încasat de Zimbru în Super Liga, în cele 912 de meciuri jucate.

 

După acest meci Zimbru a fost amendată cu 27 de mii de lei pentru comportamentul huliganic al fanilor clubului. Aceștia au înjurat echipa vizitatoare, iar apoi au început să arunce sticle și scaune în proprii jucători și antrenor.

 

Peste 3 zile de la acel meci Zimbru a anunțat că a reziliat contractul cu Vlad Goian, iar președintele clubului Nicolae Ciornîi l-a prezentat pe noul antrenor, Lilian Popescu.

 

În meciul de azi va avea loc debutul lui Lilian Popescu la cârma formației chișinăuiene. Acesta va încerca să pună capăt unei serii negative a Zimbrului alcătuită din 7 meciuri fără victorie în campionat (3 remize și 4 înfrângeri). Ultima dată Zimbru a învins în campionat 4 luni în urmă, 1-0 cu Sfîntul Gheorghe.

 

Zimbru a anunțat că l-a transferat pe mijlocașul Ilie Damașcan (25 ani), care a jucat în sezonul trecut la Sfîntul Gheorghe, și pe fundașul jamaican Kenroy Campbell (20 ani), de la echipa FC Cavalier, Jamaica.