• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Cupa Federației, în cifre

01 mar 2020 de Victor Daghi

Vă prezentăm datele statistice după 5 etape ale Cupei Federației:

*În 24 de meciuri au fost marcate 78 de goluri, în medie câte 3,25 goluri pe meci. Gazdele (nominale) au înscris 42 goluri (54%), oaspeţii – 36 (46%).

*21 de meciuri s-au încheiat cu victoria unei echipe, iar trei partide s-a terminat la egalitate. Gazdele au obţinut 12 victorii, iar oaspeţii – 9.

* Vadim Gulceac de la Petrocub-Hîncești, cu 7 goluri, este lider autoritar în clasamentul golgheterilor. Urmează Sergiu Plătică (Petrocub-Hîncești), cu 4 reușite, Roman Volkov (Sfîntul Gheorghe) și Vasile Smîntînă (Milsami), câte 3.

* Primul gol al turneului a fost marcat de Roman Volkov, iar cel de-al 50-lea – de Ion Dragan, ambii de la Sfîntul Gheorghe.

* Cele mai multe goluri într-un meci (6) au fost marcate la jocurile Milsami - Speranța 2-4 (etapa I), Dinamo-Auto – Petrocub-Hîncești 2-4 (etapa IV) și Milsami – Petrocub-Hîncești 0-6 (etapa V).

* Am consemnat 7 victorii categorice. Petrocub-Hîncești a obținut 4 asemenea succese și cea mai categorică reușită de la acest turneu, 6-0 cu Milsami (etapa V).

* Speranța a învins Milsami și Codru, fiind în ambele cazuri condusă pe parcursul jocului. În etapa IV, Petrocub-Hîncești a fost condusă cu 1-0 și 2-1 în meciul cu Dinamo-Auto ca până la urmă să obțină victoria cu 4-2!

* În 24 de meciuri din Cupa Federației arbitrii au arătat 93 de cartonaşe galbene și 5 roșii.
Cele mai multe cartonașe galbene – 14 – au fost arătate jucătorilor echipei FC Florești, care au în pasiv și 2 cartonașe roșii.

* Arbitrii au dictat 7 penaltyuri, Ion Postica, de două ori (Zimbru), Valeriu Gaiu (Sheriff), Andrii Yakovlev, Constantin Sandu (ambii, Speranța) și Vadim Gulceac (Petrocub-Hîncești) au înscris de la punctul cu var, în timp ce Dumitru Rogac (Codru) a ratat lovitura de la 11 metri.

*Cele mai multe cartonașe galbene într-un meci – 10, au fost acordate de arbitrul Ion Bîlea din Cahul, la meciul Speranța – Dacia Buiucani (etapa III).

* La cele 24 de meciuri jucate au fost prezenţi în tribunele stadioanelor 3750 de spectatori, în medie – câte 156 de spectatori pe meci. Cei mai mulţi spectatori (400) au venit la meciul FC Florești – Dacia Buiucani din etapa V.