• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Moldova va fi gazda turneului de calificare pentru Campionatul European U17

08 dec 2022 de Victor Daghi

Joi, 8 decembrie, la sediul UEFA de la Nyon, Elveţia, a avut loc tragerea la sorţi a grupelor din cadrul preliminariilor Campionatului European pentru juniori U17 și U19, ediţia 2023-2024.

 

Naționala U 17 a Moldovei va juca în grupa a 2-a, din care mai fac parte Suedia, Polonia și Letonia. Meciurile se vor juca în perioada 27 septembrie - 3 octombrie 2023, în Republica Moldova. 

 

Este pentru al doilea an consecutiv când forul european încredințează Federației Moldovenești de Fotbal găzduirea mini-turneului de calificare pentru Campionatul European U17!

 

În etapa de elită se vor califica primele două echipe din fiecare grupă și cinci selecționate de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 13 grupe. Țările de Jos sunt deja calificate direct în etapa de elită, având cel mai bun rating UEFA la această categorie de vârstă. Gazda turneului final, Cipru, este calificată direct la EURO U17 2024.

 

Naționala U19 a Moldovei a fost repartizată în grupa 6 alături de selecționatele similare ale Spaniei, Georgiei și Ciprului. Mini-turneul va avea loc în perioada 15-21 noiembrie 2023, în Georgia. 

În etapa de elită se vor califica primele două echipe din fiecare grupă și selecționata de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 13 grupe. Portugalia este selecționata deja calificată direct în etapa de elită, având cel mai bun rating UEFA la această categorie de vârstă. Gazda turneului final, Irlanda de Nord, este calificată direct la EURO U19 2024.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la tragerea la sorți de către Alexandru Golban, directorul selecționatelor specializate FMF.