• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

8 martie. Femeile și fotbalul

08 mar 2020 de Sandu Grecu

Duminică, cu Sandu Grecu

 

 

În prelungirea primei reprize a meciului Polonia – Moldova, arbitra din Olanda a eliminat-o mult prea ușor pe jucătoarea noastră, Anastasia Toma. Aceasta a părăsit terenul, iar de la vestiare a mers direct în tribune, de unde a urmărit partea a doua a meciului. 

 

Într-un anumit moment, în jurul ei s-a făcut o adevărată ”coadă vie” (foto mai jos). Copilași mai mici și mai mari prezenți la meci au înconjurat-o, cerându-i autograful. Faza a durat minute bune. Până și televiziunea locală care a transmis partida, în lipsă de evenimente fierbinți pe gazon, s-a focusat pe sesiunea de autografe a Anastasiei, menționând că fotbalista noastră a luat Oscarul pentru rolul principal în acest meci. 

 

Nu pentru că azi e 8 martie. Dar pentru că fotbalul feminin este într-adevăr ceva deosebit. Ceva mult mai omenesc decât fotbalul masculin, care de multe ori întrece limita. Fotbalul feminin parcă ne reamintește că acesta este doar un sport, pe care trebuie să-l tratăm ca pe un sport, iar pe sportivi să-i respectăm ca pe niște artiști, care ne oferă un spectacol. Femeile înțeleg asta. Chiar și cele mai mici. 

 

Amploarea pe care îl ia fotbalul feminin mondial este impresionantă. Tot mai multe fete își doresc să joace fotbal, se interesează de fotbal și se implică în acest sport. Moldova nu este o excepție. 

 

Această echipă Națională este formată din fete tinere, care iubesc fotbalul cu adevărat. La fete asta încă există. Și sigur va mai dura mult. Fotbal curat. Din pasiune și din dragoste pentru joc.

 

Vă mulțumim, dragele noastre, că ați păstrat fotbalul în versiunea și în menirea lui inițială. Să ne trăiți!