• Fii alături de Echipa Țării

UEFA a amânat toate meciurile echipelor naționale din luna iunie! Alte decizii luate azi la ședința secretarilor generali ai asociațiilor membre ale UEFA

01 apr 2020 de Sandu Grecu

În urma ședinței de azi prin conferință video cu secretarii generali ai tuturor celor 55 de asociații membre ale UEFA și în conformitate cu recomandările făcute de grupurile de lucru create pe 17 martie, Comitetul Executiv al UEFA a luat câteva decizii, după cum urmează:

 

Chestiuni legate de competiții:

• Toate meciurile echipelor naționale masculine și feminine programate pentru luna iunie 2020 se amână până la comunicatele viitoare. Această decizie se referă la meciurile play-off pentru EURO 2020 și meciurile de calificare pentru EURO 2021 la fotbal feminin.

• Toate celelalte meciuri sub egida UEFA, inclusiv și meciurile amicale internaționale centralizate, rămân amânate până la comunicatele viitoare

• Competițiile echipelor naționale de juniori:

(I) turneul final al Campionatului European Under-17 planificat pentru mai 2020 se anulează;

(II) turneul final al Campionatului European Under-19 la fotbal feminin planificat pentru iulie 2020 se anulează;

(III) turneul final al Campionatului European Under-17 la fotbal feminin planificat pentru mai 2020 se amână până la comunicatele viitoare (deoarece este o competiție de calificare pentru Cupa Mondială U-17 la fotbal feminin)

(IV) turneul final al Campionatului European Under-19 planificat pentru iulie 2020 se amână până la comunicatele viitoare (deoarece este o competiție de calificare pentru Cupa Mondială U-19)

• Finalele Ligii Campionilor la futsal programate pentru aprilie 2020 se amână până la comunicatele viitoare.

• Termenul limită pentru competițiile UEFA pentru cluburi, ediția 2020/21 se amână până la comunicatele viitoare, în particular ce ține de procesul de admitere și înregistrarea jucătorilor. UEFA va stabili noi termeni limită în timpul apropiat.

 

Referitor la licențierea cluburilor și fair play-ul financiar

Comitetul Executiv a reiterat angajamentul deplin față de licențierea cluburilor și fair play-ul financiar și a ajuns la concluzie că circumstanțele excepționale curente necesită careva intervenții specifice pentru a facilita lucrul asociațiilor naționale și al cluburilor.

A fost susținută propunerea de a oferi asociațiilor naționale mai mult timp pentru a încheia procesul de licențiere a cluburilor, înainte ca procesul de admitere pentru următorul sezon al competițiilor UEFA pentru cluburi va fi redefinit.

Ca rezultat al măririi incertitudinii generate de evenimentele extraordinare care au loc, Comitetul Executiv de asemenea a decis să suspende dispozițiile referitor la licențierea cluburilor ce ține de pregătirea și evaluarea informației financiare viitoare a cluburilor.  

Această decizie se aplică exclusiv pentru participarea în competițiile UEFA pentru cluburi, ediția 2020/21.