• Fii alături de Echipa Țării

Noi vești de la UEFA. Calendarul competițional va fi prelungit

04 apr 2020 de Sandu Grecu

UEFA va anunța, cel mai probabil, la jumătatea lunii mai calendarul competitional European pentru vara care vine.  

Despre aceasta au anunțat astăzi Forul continental împreună cu Asociația Cluburilor Europene și Asociația Ligilor Europene, care au aceeași viziune de a continua toate competițiilor naționale și continentale deja începute, ”cu recompensarea sportivă a cluburilor pe baza rezultatelor obținute, până la epuizarea tuturor posibilităților și cât timp există soluții regulamentare de planificare”.

 

Cele 3 organizații au creat două grupuri comune de lucru, care au obiectiv “finalizarea competițiilor în mod natural, cu o potențială extindere a termenului de finalizare pentru competițiile sezonului 2019/2020 după data de 30 iunie 2020″.  

Alcătuirea corectă a calendarelor este extrem de importantă și trebuie corelată cu începutul următorului sezon, care poate fi afectat de această extindere a termenului după 30 iunie 2020.  

 

În mesajul UEFA se spune că “stoparea definitivă a competițiilor ar trebui să fie ultima variantă la care se poate recurge, doar după eventuala confirmare că nicio alternativă de calendar nu ar permite finalizarea sezonului”.

Ce ține de țările care au decis încheierea competițiilor naționale în curs de desfășurare, mesajul este clar: “orice astfel de decizii, la aces moment, sunt premature și nejustificate. Finalizarea prematură ridică semne de întrebare cu privire la îndeplinirea condițiilor legate de participarea țării respective în cupele europene”.